sábado, 30 de marzo de 2013

Pep Marí: "Per ser un bon entrenador cal que la psicologia t'apassioni"


Pep Marí: "Per ser un bon entrenador cal que la psicologia t'apassioni"
Àlex López Puig
Esports El cap del Departament de Psicologia esportiva del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat ha ofert una interessant sessió formativa al Club Handbol Sant Cugat, sobre les diferents necessitats psicològiques que té un entrenador
Pep Marícap del Departament de Psicologia esportiva del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, ha ofert aquest dimecres, 30 de gener, una brillant xerrada formativa al Club Handbol Sant Cugat. Durant dues hores, Marí ha repassat les diferents necessitats psicològiques que té un entrenador. Marí ha estat molt clar i ha assegurat que "si voleu ser un bons entrenadors, us ha d'apassionar la psicologia". Aquest prestigiós psicòleg esportiu, amb prop de 25 anys d'experiència en la matèria, ha destacat la importància de la psicologia en el món de l'esport. "Com més formació de psicologia tingueu -dirigint-se als entrenadors-, menys problemes tindran els vostres jugadors", ha sentenciat. El cap del Departament de Psicologia esportiva del CAR de Sant Cugat també ha destacat que els entrenadors "són gestors de persones i han de saber treure el màxim rendiment possible d'un grup de persones".

Quatre necessitats psicològiques
La xerrada de Pep Marí s'ha basat en l'explicació de quines són les quatre necessitats psicològiques d'un entrenador. Són l'autocontrol emocional (comportar-se de forma adequada); la direcció grupal (els entrenadors han de buscar la credibilitat dels seus jugadors i del seu equip de treball i crear un bon clima de treball que afavoreixi el rendiment); la gestió de l'entorn de l'equip (l'objectiu és evitar que l'entorn interfereixi), i la transmissió de coneixements (tècnics i tàctics) i valors.

La sessió formativa ha comptat amb una quarantena d'assistents, entre jugadors i jugadores, entrenadors i monitors, directius i pares i mares del Club Handbol Sant Cugat, que han evidenciat el seu interès per l'aplicació de la psicologia en el món de l'esport. Aquesta jornada de formació s'ha celebrat a l'Auditori de la Casa de Cultura.

Pep Marí presenta el seu segon llibre el 26 de febrer
Pep Marí presentarà el seu segon llibre el dimarts 26 de febrer, a partir de les 19 hores, a la Casa del Llibre de Barcelona. La felicidad no es el objetivo, de Plataforma Editorial, és el segon llibre que escriu Marí i ja es podrà adquirir a les llibreries als voltants del 15 de febrer. El seu primer llibre, Aprender de los campeones, va ser un èxit, tant pel seu contingut com per les ventes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario